Handige Links

News in Levels

Een fijne site als je regelmatig een eenvoudig kort stukje in het Engels wilt lezen. Deze site heeft authentieke news reports op video met daarbij de tekst als transcript uitgeschreven. Je kunt dus kijken/luisteren en lezen tegelijk! De site wordt dagelijks aangevuld met actuele reports. Sommige woorden zijn dikgedrukt en worden uitgelegd. De originele reports en teksten vind je op niveau 3, maar als die te moeilijk zijn kun je een of twee niveaus terugschakelen voor een simpeler weergave. Tip: begin altijd op niveau 3!

De British Council is een organisatie die culturele relaties tussen de UK en de rest van de wereld stimuleert en promoot. Daarbij hoort ook dat zij zich actief bezighoudt met (het verbeteren van) het onderwijs in de Engelse taal.

BBC

De website van het Britse 'journaal'. Vergelijkbaar met nos.nl maar met veel meer aanbod. Nieuws vanuit de UK maar ook wereldwijd, verschillende interessante achtergrondartikelen en categorieen om nieuws uit te selecteren. Zeer de moeite waard om het nieuws eens in het Engels te lezen en door een Britse bril te bekijken. Ook leuke video's!

Nu Beter Engels

Een nuttige site als je op dagelijkse basis wilt oefenen met diverse aspecten van het Engels. Je kunt je aanmelden en ontvangt dan 5x per week een e-mail met oefeningen, die zeer weinig tijd vragen. Diverse niveaus. Aanrader!

Please reload

© 2020 by Take The Plunge!

  • White Facebook Icon